Toevoegen van special controls aan elektrische rolstoelen (Handicare)

By on 30 september 2016

 

built4me-background

Intro:

Handicare ontwikkelde en verkocht al vele jaren elektrische rolstoelen. 80% van de gebruikers kan worden geholpen met hetgeen beschikbaar is op de prijslijsten. 20% heeft vanwege hun handicap speciale besturingen nodig zoals bijvoorbeeld kinbesturing of hoofdbesturing. Dit wordt in de markt altijd gezien als gecompliceerd en wordt bijna altijd geleverd door een concurrent die hier hun specialiteit van had gemaakt.

diversificatie

Aanpak:

Handicare heeft toen een concept samengesteld van bestaande besturingsonderdelen gecombineerd met eigen ontwikkelde montagedelen. Dit concept is vervolgens neergezet als een heel eenvoudig te gebruiken modulaire kist. Iedere dealer kan naar een klant met deze kist en kan ter plekke een geschikt besturingssysteem maken voor de gebruiker. De naam werd “In Control”. Dit geld voor zowel de gebruiker als de dealer.

Niet alleen kan de dealer voortaan zelf dit soort stoelen samenstellen in plaats van bestellen bij de bestaande concurrent. Hij gaat vervolgens ook de elektrische stoelen van Handicare kiezen als basis omdat de combinatie zo makkelijk is.

taartincontrol

Resultaat:

Dit heeft geresulteerd in het feit dat iedere dealer minstens 1 kist aangeschafte om vervolgens de groep van 20% uit te rusten met een elektrische rolstoel van Handicare. Dit heeft al met al zo’n 30% omzetstijging opgeleverd.

Conclusie:

Deze case bewijst dat klanten houden van eenvoud en gemak. Als het makkelijk werken is met jou als organisatie dan kunnen klanten drastische maatregelen nemen!